Vacantele sunt intotdeauna un prilej de a te apropia de tine insuti, de a-ti imbogati sufletul, insa atunci cand ai ocazia sa calatoresti cu partenerul tau, in timp ce asteptati venirea pe lume a miracolului vostru, se intampla o altfel de magie, o conexiune cosmica, facuta sa lege si mai tare micuta voastra familie in devenire.

Pentru noi asa s-a intamplat de fiecare data, asteptand deja al doilea bebelus… Am simtit lucruri care le plac copiilor nostri, trasaturi de comportament, ba chiar si numele lor le-am ales pe drum sau mai bine spus ei ni le-au transmis prin subconstientele lor divine, pentru ca tare cred ca ei ne aleg pe noi ca parinti si aleg si cel mai potrivit moment cand sa vina in vietile noastre.

Insarcinata cu Leo am calatorit intr-o croaziera prin Europa si in Lisabona in aproape 5 si, respectiv, 6 luni, iar acum, insarcinata din nou in 6 luni, am calatorit in Maldive (si pe timp de pandemie).

Cel mai important aspect legat de zborul cu avionul ar fi sa te consulti intotdeauna cu medicul care iti urmareste sarcina. Si al doilea ca importanta, sa verifici politica de zbor a companiei aeriene.

Majoritatea companiilor aeriene INTERZIC zborul femeilor insarcinate in peste 36 de saptamani sau 32 pentru sarcina gemelara, mai mult de teama sa nu se declanseze nasterea in avion. Si, MARE ATENTIE, tot majoritatea companiilor pot solicita un certificat sau adeverinta de la medicul ginecolog dupa saptamana 28 de sarcina (inclusiv), prin care sa se specifice ca viitoarea mamica este apta de zbor. Se spune ca al doilea trimestru de sarcina, adica intre saptamanile 14-27, este cea mai buna perioada pentru astfel de calatorii, mai ales pentru ca acum ne simtim noi, gravidutele, cel mai bine.

Adevarat sau fals?! Scanarile de securitate sunt periculoase pentru fat? FALS! Acelea sunt niste detectoare de metale care nu folosesc raze X si nu sunt periculoase. Ca fapt divers insa, prin detectoarele de la imbarcarea pe navele de croaziera nu imi era permis sa trec, intotdeauna personalul de acolo ma punea sa ocolesc.

Dar stim si ca zborul cu avionul prezinta un anumit nivel de radiatii pentru toata lumea. Acestea depind de durata si altitudinea la care se zboara si este la aprecierea fiecareia dintre voi si a medicului vostru daca alegeti sa calatoriti sau nu.

Cateva recomandari pentru zbor:

  • Selecteaza sau solicita un loc pe la mijlocul avionului, in dreptul aripilor, pentru ca acolo se simt cel mai putin turbulentele sau alte neplaceri din timpul zborului si, preferabil, langa culoar, sa poti iesi usor pentru a te dezmorti si pentru a merge la toaleta. In orice caz, evita sa stai in spatele avionului, pentru ca, din experienta proprie, acolo este foarte frig si turbulentele se simt mai tare;
  • Bea multa apa si hidrateaza-te foarte bine;
  • Poarta haine cat mai comode, incaltaminte lejera si ciorapi compresivi, mai ales pentru zborurile mai lungi (eu nu am purtat niciodata, dar nici nu am avut probleme sa ma umflu prea tare);
  • Ridica-te si misca-te putin la fiecare jumatate de ora;
  • Poarta centura de siguranta sub burtica, sa nu pui presiune pe ea;
  • Ai grija la alimentele si bauturile pe care le consumi inainte si in timpul zborului, dar si in vacanta si evita orice ti-ar putea face rau;
  • Daca ai peste 28 de saptamani de sarcina poti lua cu tine intreg dosarul medical;
  • Vaccinurile in timpul sarcinii nu sunt recomandate/permise, asa ca mare atentie pentru destinatiile cu risc mare de raspandire a anumitor boli infectioase;
  • Pe site-ul esky.ro (vezi link) gasesti reglementarile mai multor companii privind zborul femeilor insarcinate;
  • Si bucura-te cat mai mult de drum si de vacanta, pentru ca magia este pe cale sa se accentueze in viata ta!

Nu uita sa calculezi si in ce saptamana a sarcinii te vei afla la intoarcere din vacanta si cere intotdeauna sfatul medicului tau!

Eu iti doresc zbor minunat si sa simti cu fiecare celula minunea pe care o traiesti!

Author

Write A Comment