Sa nu ai niciun dubiu ca ziua magica de Craciun pe un vas de croaziera nu ar fi sarbatorita asa cum se cuvine. Totul este organizat ca la carte, cu brad, cadouri, veselie, jocuri, parade si cine festive. Am omis ceva, nu-i asa? Credinta, iubire si recunostinta… acestea fac magia posibila si asta inseamna pentru mine Craciunul! Si cum sa nu fie o zi perfecta cand iubirea era chiar langa mine, pe vapor?! Sa iti povestesc putin… pe ape tulburi si nervoase am inaintat toata ziua, iar stropii de ploaie ca niste sageti se izbeau puternic de geamul de la balcon. Vaporul se clatina constant, nici prea incet, dar nici foarte tare. Atat cat sa iti cada paharul de pe noptiera. Accesul la puntea superioara era interzis, deci nu iti imagina un Craciun din filmele americane, stand la soare cu un cocktail in mana. Asta se intamplase in Ajunul Craciunului. Acum ne aflam inchisi pe un oras plutitor, strapungand valurile si furtuna pentru a ne contiuna calatoria si bine a fost ca a fost asa… Inauntru se adunase toata caldura din lume la propriu si la figurat. Cu draperiile trase, declaratii, dorinte, imbratisari si dulci promisiuni, ne-am rasfatat toata ziua. Plus niste ciocolata si vin rosu… si seara a venit usor, iar colindele, jocurile, masa festiva si imbelsugata, dar si alte spectacole nu au facut decat sa contureze acea atmosfera de poveste. Copiii s-au intalnit cu Mos Craciun si au primit cadouri, iar noi am redevenit copii, alergand pe holurile care duceau la camera noastra, fara sa ne sfiim sa fim noi insine si sa ne traim iubirea. Normal ca ne-a lipsit familia si cand spun familie este inclusa si dulcea noastra minune, Candy, o catelusa-om. Familia inseamna dragoste, iar dragostea nu este influentata de distanta, asa ca sufletele noastre au fost aproape. Pe de alta parte, chiar am fost aproape, pentru ca am vorbit, ne-am vazut si am albit telefonul de la atata pupat prin video call…

Ne-am bucurat cat de tare am putut unul de altul si de incantatorul vas de croaziera si abia ne-am indurat sa adormim, insa a trebuit, pentru ca urma sa ne trezim in paradis: Bahamas!

8

Mai exact pe insula privata Great Stirrup Cay, din arhipelagul Bahamas. Aceasta a fost pana in 1800 o ascunzatoare reala a piratilor, iar in prezent este proprietatea Norwegian Cruise Line, dupa ce a fost cumparata de la Belcher Oil Company in 1977. In al doilea razboi mondial aici se gaseau diverse echipamente pentru observare si aparare, iar mai tarziu s-a construit o statie de urmarire prin satelit. NCL a amenajat aceasta insula pentru turistii de pe vasele de croaziera, astfel incat acestia sa beneficieze de orice facilitate. Fiind o oaza exotica de relaxare si visare, insula reflecta intru-totul imaginea perfectiunii Bahamasului, iar peisajele de aici si culoarea apei iti taie rasuflarea.

14 13 11 10 9 15 16 17 7 6 5 4 3 2 1

Author

Write A Comment