1. Ocean Drive

Mega faimoasa strada din filme de langa plaja din South Beach chiar pare un studio de filmare, fie ca e zi sau noapte. Pe o parte a strazii se afla oceanul, plaja si un parc verde unde oamenii ies pentru plimbari sau exercitii fizice, iar pe cealalta parte sunt cladirile colorate cu doua-trei etaje, in stilul Art Deco, cu terase, restaurante sau magazine la parter. Bineinteles, palmierii inalti intregesc peisajul. Serveste cina la unul dintre restaurantele de aici si apoi bucura-te de atmosfera si priveliste in timp ce bei un cocktail tipic, de vreo doi litri.

8

2. Lincoln Road

Este un fel de mall in aer liber, o strada pietonala de shopping, plimbare si relaxare, cu foarte multe magazine, cateva terase si restaurante, artisti stradali, cinematograf, iar ocazional se organizeaza anumite targuri. Vei gasi aici tot felul de brand-uri de haine, lenjerie intima si cosmetice.

100

3. Parcul Bayfront

Este un parc imens de 13 hectare din Downtown, foarte apropiat de portul Miami, de unde pleaca navele de croaziera. Aici se organizeaza foarte multe spectacole si concerte. Inclusiv festivalul Ultra Miami a fost organizat aici pana in 2018. In 2019 acesta a fost mutat pe insula Virginia Key pentru a proteja mediul cat mai mult, din pauza plangerilor localnicilor. Chiar langa acest parc se afla si Bayside Marketplace, pe care trebuie neaparat sa-l vizitezi.

114

4. Bayside Marketplace

Este un centru comercial in aer liber, pe malul golfului Biscayne Bay. Este locul meu preferat din Miami, poate si pentru ca a fost primul loc pe care l-am descoperit in acest oras si in aceasta tara, inainte de a pleca in croaziera. Vei gasi aici de la magazine de lux, pana la tarabe cu suveniruri, restaurante precum Hard Rock sau Bubba Gump Shrimp si scena pentru mici concerte si spectacole. Tot de aici te poti imbarca pentru o plimbare cu barca la apus, printre insulele din golf, inclusiv Star Island.

115

5. Star Island (tur cu barca)

Este o insula artificiala din golful Biscayne, foarte apropiata de port si de Bayside Marketplace. Pe ea si pe vecinele sale, Palm Island si Hibiscus Island se afla cele mai frumoase, superbe, wow case pe care le-am vazut vreodata. Ghizii tururilor cu barca in jurul acestor insule iti vor arata locuintele unor vedete precum: Shakina, LeBron James, Will Smith, Jennifer Lopez, Ricky Martin, Julio Iglesias, Cher, Gloria Estefan,  Elizabeth Taylor si altii.

16

6. Jungle Island

Este un parc tematic de aventura, unde vei putea intalni papagali, flamingo, crocodili, canguri si multe maimutele, dar te vei putea bucura si de plaja, parc acvatic gonflabil, tiroliana, escape room si altele.

Sursa: https://en.wikipedia.org/wiki/Jungle_Island

Sursa: https://en.wikipedia.org/wiki/Jungle_Island

7. Little Havana

Este un cartier latino din Miami in care locuiesc foarte multi imigranti cubanezi, dar si alte nationalitati din America Centrala si de Sud. In martie are loc aici festivalul Calle Ocho. Cel mai simplu de ajuns mi se pare cu autobuzul turistic Hop On Hop Off, vizitezi putin si apoi te intorci si iei celalalt autobuz.

102

8. Espanola Way

Este o straduta pietonala situata intre strazile 14 si 15 din Miami Beach, construita in stilul mediteranean, fiind  colorata si plina de viata. Iti recomand sa servesti aici pranzul sau cina, deoarece se mananca foarte bine.

12

9. Parcul National Everglades

Este un parc natural protejat unde te vei putea plimba cu barca printre crocodili, chiar la ei acasa, in habitatul lor natural.

Sursa: https://www.visitflorida.com

Sursa: https://www.visitflorida.com

10. Key West

Este oraselul situat in cel mai sudic punct al SUA si se afla la vreo 3 ore jumatate de mers cu masina fata de Miami. De acolo pana in Cuba mai sunt doar vreo 150 km. Drumul pana acolo este spectaculos, deoarece se merge pe autostrada de peste mari (Overseas Highway), ce leaga mai multe insule intre ele prin 42 de poduri, unele lungi de aproximativ 11 km. WooooW!

Sursa: https://ro.pinterest.comSursa: https://ro.pinterest.com

Author

Write A Comment