Stiati ca… cel mai mare vas de croaziera din lume dupa lungime este Harmony of the Seas, al companiei Royal Caribbean Cruise Line? Cu o lungime de 362m si cu o capacitate maxima de peste 6000 de pasageri, vasul este o incantare absoluta si iti spun asta din proprie experienta.

90

Stiati ca… peste 10.000 de romani lucreaza pe vasele de croaziera? Acestia ocupa diferite functii, de la ospatari, vanzatori, acrobati, pana la dealeri in cazinouri, sefi de restaurante, organizatori de spectacole sau chiar capitan pe vas. Pe vasele MSC, pasagerii sunt asezati la cina in functie de nationalitate, astfel incat si noi am avut ocazia sa fim serviti de un roman, de la care am aflat foarte multe lucruri interesante. Iar pe imensul Harmony of the Seas, am avut ocazia sa cunoastem alti romani minunati, cu diferite functii si am aflat ca doar pe acest vas lucrau in jur de 40-50 de romani. Frumos!

Stiati ca… vasele de croaziera moderne, printre care si MSC Divina si Harmony of the Seas, au sisteme proprii de transformare a apei din ocean in apa dulce? Prin aceasta modalitate se asigura o cantitate suficienta de apa dulce, fara a se mai ingreuna vasul cu cisternele cu apa. Apa din piscina MSC Divina este sarata si provine direct din ocean, iar printr-un sistem de recirculare eficient, apa este intotdeauna proaspata si curata si… putin rece.

divinapool

Stiati ca… 4000 de oameni au lucrat timp de 3 ani la constructia MSC Preziosa, unul dintre cele mai noi vase din flota MSC?

Stiati ca… MSC detine in prezent o flota de 14 vase de croaziera, iar in anul 2017 s-a lansat vasul ultra-modern MSC Seaside.

MSC Seaside (Sursa: https://www.cruisecritic.co.uk)
MSC Seaside (Sursa: https://www.cruisecritic.co.uk)

Stiati ca… Royal Caribbean planuieste sa lanseze in fiecare an cate un vas mai mare cu cate un inch decat cel de dinaintea sa, pentru a detine si reimprospata recordul pentru cel mai mare vas de croaziera din lume?

Stiati ca… in fiecare an, vasele companiei MSC Cruises viziteaza 72 de tari si ancoreaza in 209 porturi?

Stiati ca… de-a lungul timpului aproximativ 11 milioane de pasageri au fost intr-o croaziera cu MSC Cruise? Peste 25 de milioane de pasageri se imbarca anual in croaziere in intreaga lume, indiferent de companie, iar numarul turistilor interesati de croaziera creste in permanenta. Destinatia suprema este Marea Caraibilor cu o treime din cota de piata la nivel mondial in anul 2015.

Stiati ca… Harmony of the Seas cantareste mai mult decat 17000 de elefanti africani?

Stiati ca… pe Harmony of the Seas se afla un numar mai mare de opere de arta decat numarul de picturi de la Luvru?

74

Stiati ca… Ultimate Abyss de pe Harmony of the Seas este cel mai inalt tobogan de pe un vas de croaziera? Acesta are o lungime de 30 de metri si coboara de la puntea 16 (situata la 45 de metri deasupra nivelului marii) pana la puntea 6.

Sursa: https://www.royalcaribbeanblog.com
Sursa: https://www.royalcaribbeanblog.com

Stiati ca… in Central Park de pe vasul Harmony of the Seas exista peste 12000 de plante? Acesta este un adevarat parc in aer liber, situat pe puntea 8.

12

Author

Write A Comment