Pentru mine este clar ca Singapore nu ar mai fi nici pe departe la fel de interesant fara impunatoarea constructie Marina Bay Sands, unica in lume. Spectaculosul a fost redat prin puntea superioara, in forma de vapor, care uneste cele trei turnuri. Las Vegas Sands este “vinovata” pentru realizarea acestei cladiri, iar in anul 2010, atunci cand a avut loc deschiderea oficiala, Marina Bay Sands era cea mai scumpa constructie din lume, in valoare de 8 miliarde de dolari, adica de 5 ori mai mult decat intreaga avere a lui Tiriac sau de 2 ori mai mult decat averea lui Donald Trump.

17

Care crezi ca este cea mai spectaculoasa piscina Infinity din lume?! Situata la etajul 57 (aproximativ 200 m inaltime si cu o lungime de 150 m), Infinity Pool din Marina Bay Sands a devenit in anul 2010, cea mai mare piscina din lume, amplasata la o inaltime atat de mare. Si sa nu ai niciun dubiu ca nu vei ramane fara rasuflare in fata metropolei, privita de la asemenea inaltime. Este clar cea mai frumoasa priveliste pe care o poti avea asupra orasului Singapore, iar senzatia este de nedescris!

24

Singura problema este ca accesul este permis doar persoanelor cazate in hotel, iar o noapte de cazare costa in jur de 350€ si asta fara mic-dejun. Stiu ca este mult, insa merita sa economisesti, deoarece este ca si cum ai merge in Egipt si nu ai intra in piramida sau ca si cum te-ai uita la un tort apetisant si nu ai gusta din el.

Piscina este deschisa de la 6:00 dimineata la ora 23:00.

Tot pe puntea superioara se afla si Sky Park-ul, o promenada lunga de 340 m, unde vei putea experimenta o panorama de 360° asupra orasului sau vei putea lua masa la unul din restaurantele de acolo. Accesul persoanelor cazate in hotel este gratuit, iar accesul celorlalti vizitatori se face cu bilet de intrare de 23$.

Gardens by the Bay (#1 Things to do in Singapore, conform TripAdvisor.com) este o altfel de gradina botanica, situata chiar in spatele Marina Bay Sands.

22

Hotelul are peste 2.500 de camere, iar in interior se mai afla un mall, un muzeu, teatre, patinoar, centru de expozitii, un canal cu gondole asemanator celui din resortul The Venetian din Las Vegas, dar si unul dintre cele mai mari cazinouri din lume.

Pentru buna functionare a intregului resort sunt angajate peste 10.000 de persoane.

Hotelul este situat langa statia de metrou MRT Bayfront, iar Merlionul, simbol al statului Singapore, pare ca vegheaza asupra golfului si asupra hotelului Marina Bay Sands. Chiar din apropierea Merlionului vei putea captura niste fotografii incredibile, atunci cand intunericul coboara si incepe show-ul de lasere.

Camerele sunt foarte frumoase, cu ferestre din tavan pana in podea, cu vedere la oras sau la Gardens by the Bay. Noi am stat intr-o camera de la etajul 27, cu balcon si am avut vedere la gradina botanica.

Chiar sunt de parere ca Marina Bay Sands este elementul arhitectural principal din Singapore, atat prin SkyPark, Infinity Pool si tot ceea ce ofera la interior, cat si prin aspectul extraterestru pe care i-l ofera golfului. Cand spui Singapore, te gandesti la Marina Bay Sands…

16

Author

Write A Comment