Daca Marina Bay Sands este cel mai important si atragator obiectiv turistic (daca ii pot spune asa) din Singapore, al doilea ar trebui sa fie, cu siguranta, Insula Sentosa, o insula creata artificial in sudul orasului, conceputa pentru distractie, aventura sau relaxare, in functie de preferintele fiecaruia.

As fi vrut sa stiu asta de la inceput si sa petrecem mai mult timp pe insula, dar poate data viitoare …

6-copy

Oricum, insula este un parc de distractii imens, cu mai multe parcuri de distractii in interiorul ei, iar cea mai grea decizie va fi alegerea unei atractii (sau 2 – 3 in cel mai bun caz), in functie de timpul pe care il vei petrece pe insula si buget. Si daca ne-am intoarce in Singapore cred ca mi-as dori sa ne cazam aici.

Pe langa cele 33 de atractii existente pe insula, ai posibilitatea sa te bucuri de plaja, natura, golf, shopping si restaurante. Revenind la atractii, iti urez succes in a face alegerea potrivita pentru tine!

11ss
Lista completa a atractiilor o poti gasi pe www.sentosa.com.ig

Ce-am facut noi pe Insula Sentosa in jumatate de zi?! Pai ne-am cam plimbat, am identificat majoritatea atractiilor si, dintre toate, am ales cea mai tare tiroliana posibila, din parcul Mega Adventure Park. Mega Zip (The Flight of Your Life) este o tiroliana tripla, adica te poti da in acelasi timp cu inca doi prieteni (noi doi si un japonez in cazul nostru), lunga de 450 m, care te coboara de pe varful Imbiah pana pe plaja cu nisip auriu. Adrenalina este maxima! (video)

1

Cum ajungi pe Insula Sentosa?

De la statia de metrou HarbourFront, intri in mall-ul Vivo City, iar de acolo vei avea de ales intre mai multe variante:

  • pe jos, Sentosa Boardwalk, un pod pietonal lung de 500 m, dotat si cu benzi rulante ca in aeroport, pret: 1 SGD;
  • cu monorail-ul Sentosa Express, are statia la etajul al III-lea al mall-ului, iar pe insula are 3 statii (prima aproape de Universal, a II-a langa Merlion si a treia aproape de plaja). Acesta costa 4 SGD si este cel mai aglomerat;
  • cu telegondola (26 SGD), nu am mers, insa am inteles ca privelistea este frumoasa.

Interesant este ca, odata ajuns pe insula, poti circula gratuit cu monorail-ul si te poti intoarce tot gratuit. Ideea este ca dimineata ti-as recomanda sa mergi pe jos, pentru a evita statul la cozi de minim jumatate de ora. Pe insula te vei putea deplasa linistit cu monorail-ul si te poti intoarce cum doresti, in functie de vreme, timp. etc.. Harta insulei ne-a ajutat sa ne orientam rapid si sa descoperim tot ce ne-am dorit.

Am plecat de pe insula destul de devreme, pentru ca zilele noastre de vacanta se sfarseau, iar noi nu apucaseram sa vizitam Singapore Zoo si Night Safari Singapore.

A fost o zi lunga, dar frumoasa!

10 9 8
5

Author

Write A Comment