Miami este cel mai important oras din Florida, „The Sunshine State”, fiind al treilea cel mai vizitat oras din SUA, dupa New York si L.A, de catre turistii straini. De asemenea, orasul este considerat cel mai curat, datorita gradului redus de poluare, de la orice nivel.

Mai presus de toate, Miami este faimos pentru al sau sexy si incitant South Beach, pentru peisajele cu zgarie-nori din Downtown, pentru ca are cel mai mare port de nave de croaziera din lume si pentru ca este un oras pluricultural, ce a prins culoare de-a lungul timpului prin diferitele sale cartiere latine (Little Havana).

102

Revenind, South Beach este, cu siguranta, cea mai cunoscuta zona a orasului, cu viata de noapte intensa, plaja aurie si palmieri inalti ce presara pete de culoare verde pe cerul albastru si cu ale sale cladiri caracteristice pe fundal, mici si multicolore, in stilul Art Deco.

art deco

Cand este bine sa mergi in Miami?

Vremea este calda pe tot parcursul anului, iar temperaturile din timpul zilei pot varia intre 200C si 320C. Intre decembrie si aprilie este perioada ideala, dar si cea mai aglomerata. Temperaturile pot fi usor mai scazute acum, insa precipitatiile sunt mai reduse. Cel mai cald este intre lunile iunie-septembrie, dar in aceasta perioada creste si riscul uraganelor si al furtunilor puternice. Ca si exemplu, iti pot spune ca vremea in Caraibe tine mai mult de noroc, deoarece in decembrie 2014 am facut plaja fara probleme si erau peste 28°C, ba chiar era prea cald pe timpul zilei, iar in decembrie 2017 am prins doar trei zile calduroase si, in rest, vant si 20°C ziua.

Cum ajungi in Miami?

In ultima perioada au inceput sa apara tot felul de oferte avantajoase la zborurile catre coasta de Est a SUA, inclusiv catre Miami. Tarifele pot porni chiar si de la 500 euro/persoana, insa depinde de perioada. Tariful pentru zborurile noastre, in perioada sarbatorilor de iarna, a fost de 850-1000 euro/persoana. Alege zbor cu o singura escala, pentru ca vei zbura cateva ore bune si nu ti-ar strica sa ai la tine o tableta sau un laptop cu filme/jocuri/seriale si cate ceva de rontait. Intr-adevar, perioada sarbatorilor de iarna vine, din pacate, cu tarife aproape duble in ceea ce priveste vacantele.

113

Unde sa te cazezi in Miami?

Daca ai citit si celelalte articole aferente acestei destinatii, ti-ai dat deja seama ca Miami a reprezentat pentru noi punctul de pornire a croazierelor noastre prin Caraibe si am decis sa ne prelungim de fiecare data vacanta in Miami, pentru a vizita acest oras fermecator.

Daca urmeaza sa pleci intr-o croaziera, trebuie sa ajungi in orasul din care te imbarci pe vas cu o zi inainte. Este recomandat sa iti alegi un hotel situat in apropierea portului. YVE Hotel Miami este foarte bine pozitionat, cu vedere la port si chiar am vazut vasul nostru MSC Divina de pe geam, in dimineata in care urma sa plecam in croaziera. Micul-dejun, serviciile si facilitatile oferite de acesta sunt calitative si poti citi mai multe informatii pe booking.com. Tariful pentru o noapte, intr-o camera cu vedere la port, a fost de 169$+ 13% taxa. Aceasta taxa de 13% o vei intalni la orice hotel din Miami. La orice rezervare trebuie sa fii foarte atent, deoarece pot exista anumite taxe ce nu sunt incluse in tariful hotelului (cum ar fi taxa de statiune, de peste 20 euro/noapte). Daca pleci in croaziera din Fort Lauderdale, sa tii cont ca din South Beach pana la port faci vreo 40 de minute. In schimb, daca urmeaza sa iti petreci vacanta in Miami, eu ti-as recomanda zona South Beach, clar! Asa cum am mai spus, acesta este cireasa de pe tort a metropolei, unde sunt concentrate distractia, restaurantele, plaja si shoppingul. Sa nu se confunde cu Downtown Miami, aceasta fiind zona cu portul si cladiri de birouri. Am mai stat in Miami la The Clay Hotel si Essex Hotel. Essex Hotel este minunat si iti recomand camera King (foarte mare si curata). Pozitia hotelului este wow, aflandu-se pe Collins Avenue la intersectie cu 10 Street. Singurele avantaje ale celuilalt hotel, The Clay Hotel, sunt pozitia foarte buna si tariful mai scazut. Pretul a fost de 631 euro + 13% taxa pentru 5 nopti. La Essex Hotel tariful a fost de aproximativ 250 euro/noapte. Micul-dejun foarte saracacios la ambele. In general, tarifele pentru cazare in Miami sunt destul de ridicate, mai ales in South Beach si, mai ales, de sarbatori.

Sursa: www.booking.com
Sursa: www.booking.com

Cum sa te deplasezi in Miami?

Cea mai buna varianta ar fi taxiul, dar costurile sunt destul de mari. De exemplu, din SoBe pana la Bayside Marketplace vreo 20 euro, din SoBe pana la mall-ul Sawgrass Mills vreo 80-90 euro si tot cam asa si pana in Fort Lauderdale, daca pleci in croaziera de acolo. Recomand si Uber, mai ales daca sunteti mai multi. Mijloacele de transport in comun, adica in mare parte reteaua de autobuze publice, sunt o varianta foarte buna si ieftina (aprox 2,5$), daca nu mergi la ore de varf. In Downtown exista si Metrorail (2.25$) si Metromover (gratuit). In South Beach, te poti deplasa pe jos, de la Ocean Drive pana la Lincoln Road plimbarea este foarte placuta. Collins si Washington sunt foarte frumoase si ele. Cea mai buna modalitate de a ajunge la toate atractiile mi se pare autobuzul turistic supraetajat Hop On – Hop Off de la CitySightseeing. Un bilet valabil 48 de ore (cu plimbare cu barca in jurul caselor vedetelor inclusa) costa aproximativ 45$. Cu acesta poti cobori la orice obiectiv doresti, dupa care iti poti continua traseul, economisind timp si bani, plus ca afli si informatii interesante despre Miami. Rutele acopera toate atractiile turistice.

106 17

Shopping in Miami

In Downtown, in apropierea portului si chiar langa American Airlines Arena se afla Bayside Marketplace, un mall in aer liber, unde o plimbare de seara poate deveni o incantare. Este amplasat pe malul apei si vei gasi aici de la terase si restaurante precum Hard Rock Café, Bubba Gump Shrimp, pana la magazine Victoria’s Secret, Disney Store, Guess, etc. si chiar tot felul de tarabe si magazine cu suveniruri.

115

Alte zone de shopping sunt in South Beach, pe strazile Collins si Washington si chiar Ocean Drive, cu ale sale buticuri scumpe. Lincoln Road este o strada pietonala superba, cu foarte multe magazine si restaurante. La orice vei cumpara, se va adauga o taxa de 6,5% (inclusiv produse alimentare, haine, suveniruri). Sawgrass Mills este un outlet imens, cu preturi foarte bune. La fel si Dolphin Mall si ti le recomand 100% pentru shopping. La ambele exista si Cheesecake Factory, unde mancarea este delicioasa, iar prajiturile te fac sa salivezi, ca pe mine in timp ce scriu. Se afla la vreo 30-40 de minute de South Beach.

100 1

La terase si restaurante bacsisul se adauga direct in nota de plata si este de 18%-20%. Pe Ocean Drive trebuie sa fii foarte atent la preturi, sa nu fii pacalit. Preturile sunt destul de ascunse. Noi am intalnit in 2015 un roman de-al nostru care lucra la o terasa de acolo si ne-a povestit ca majoritatea preturilor se puneau din ochi. La sfarsit te puteai trezi ca un cocktail din acela mare poate costa si 100$. Daca intrebai de la inceput si strambai putin din nas, primeai o oferta de 2 la 50$. Intre timp, lucrurile s-au mai schimbat. Ne-am intalnit si in 2018 cu acest baiat, care deja a ajuns manager. Iar preturile erau acum afisate (un cocktail gigant 35$).

120 98

Atat pe vasul de croaziera, cat si in Miami, romanii aduc cinste tarii noastre si chiar eram apreciati. In niciun caz nu am avut parte de schimbari la fata atunci cand spuneam de unde venim, asa cum se intampla in alte tari, de obicei europene.

In concluzie, orasul se bucura de o faima bine-meritata, iar prin exotismul din South Beach si prin senzualitatea oamenilor, Miami este cel mai sexy oras pe care l-am vizitat. Distreaza-te frumos!

116 91 108 104 99

 

Author

Write A Comment