Pe principiul “sa nu pleci la drum fara cateva informatii utile”, iata cateva sfaturi de calatorie ce iti pot fi folositoare in planificarea vacantei tale in Boracay, micuta insula fermecata din Filipine.

Cum ajungi?

Nu cauta vreun aeroport pe insula Boracay pentru ca nu exista… Insa ai la dispozitie alte doua variante pentru a ajunge aici:

  1. Fie aterizezi la Caticlan, acesta fiind cel mai apropiat aeroport, insa trebuie sa ai in vedere ca este foarte mic si aici ajung doar avioanele de mici dimensiuni ale companiilor Cebu Pacific si Philippine Airlines si exista mari sanse ca plecarile de aici sa intarzie chiar si cateva ore bune.
  2. Fie aterizezi la Kalibo, aeroportul international, dar mai indepartat de Boracay, in sensul ca trebuie sa mai mergi intai vreo doua ore cu masina pana la Caticlan. Diferenta este ca aici ajung avioane de dimensiuni normale, ale mai multor companii internationale si nu vei fi nevoit sa iti pui singur bagajul in cala. Da, asta chiar ni s-a intamplat. Si nu e vorba de efort, ma refer strict la faptul ca vei fi tare nelinistit in acel avionas amarat si iti vei descoperi frica de zbor vrei, nu vrei.

Indiferent de varianta aleasa, pasul final pentru a ajunge in Boracay este ferryboat-ul luat din Caticlan Jetty Port. Drumul dureaza aproximativ 15 minute.

Drumul din Bucuresti va fi probabil lung, obositor si scump, cu minim 2 escale. Recomandarea mea ar fi sa legi aceasta vacanta de alte cateva zile petrecute intr-o destinatie din Asia. De exemplu, Singapore.

 

28

Unde sa stai in Boracay?

“Probably the best beach in the world”, asa cum a mai fost numita White Beach din Boracay mi se pare locul ideal pentru a te caza pe aceasta insula. Pe toata lungimea sa de aproximativ 4 km, vei gasi tot felul de hoteluri, pentru toate gusturile si toate buzunarele. Station 1, 2, 3 au fost in trecut docuri pentru barcile dinspre Caticlan, care lasau turistii chiar pe White Beach, insa in prezent acestea ajung in sudul insulei. La Station 1 este zona cea mai scumpa, aici gasindu-se si resorturi luxoase, Station 2 este zona cea mai aglomerata, cu hoteluri, restaurante si magazine, iar Station 3 este zona cea mai ieftina.

O camera cu vedere la mare si mic-dejun inclus la hotelul Red Coconut 3*, situat chiar in mijlocul distractiei din Boracay (Station 2) a costat 312€/3 nopti in perioada 11 – 14 august 2015.

22

Cand sa mergi in Boracay?

Vremea in Boracay este calda tot timpul anului, insa precipitatiile si chiar taifunurile sunt cele care iti pot strica vacanta. In mod normal se disting doua sezoane: Amihan, din noiembrie pana in mai, atunci cand nu ploua atat de mult, dar si temperaturile sunt mai scazute in lunile de iarna si Habagat, intre lunile iunie – octombrie, perioada in care temperaturile sunt ridicate (in jur de 30°C), dar exista posibilitatea aparitiei unor furtuni de scurta durata sau chiar taifunuri. Cel mai bine ar fi sa nu uiti norocul acasa atunci cand pleci in vacanta, pentru ca vremea va fi oricum imprevizibila. Noi am ajuns acolo la jumatatea lui august, la o zi dupa un taifun puternic si totusi am avut parte doar de zile insorite si de o apa calda si limpede precum cerul senin.

27

Ce sa mananci?

Faleza plajei White Beach este plina de terase si restaurante, cu feluri de mancare diversificate, gustoase, uneori geniale si deloc scumpe. Ia cina la o terasa pe plaja la apusul soarelui!

20

Ne mai si distram?

Pai daca nu aici, atunci unde?! Tot pe White Beach vei gasi aliniate terase cu muzica live, spectacole, baruri si cluburi, tot pentru toate gusturile. Acum imi dau seama ca am uitat sa fac poze, pentru ca am fost ocupata sa ma distrez. Este vorba despre acele momente care iti aduc bucurie in suflet, cand fericirea este ceva natural. Amintirile raman. Am fost la o terasa cu un show pirotehnic si baietii aceie se jucau cu focul deasupra parului meu rebel. Mi se cam inmuiasera genunchii, mai ales ca mai bauseram si doua cocktailuri. Apoi au inceput sa cada cateva picaturi de ploaie si am crezut toti ca se intoarce taifunul, asa ca ne-am ingramadit in localul acela mic, unde toata lumea era bine dispusa. Am terminat paharul si am plecat sa ne plimbam prin ploaie. Mai si alergam, mai si stateam, de parca am fi avut nevoie sa ne pupam din cand in cand, sa putem continua drumul… sau poate chiar aveam.

35

Sporturi si excursii?

Ai crede ca pe o insulita de vreo 10 km² nu prea e loc de asa ceva… Ia sa vedem: scufundari, snorkeling, plimbari cu barca, elicopter, ATV, canoe, banana, skijet sau chiar kitesurfing, windsurfing si stand up paddle boarding. Suna bine, nu? Interesant va fi si sa explorezi insula in lung si-n lat, pentru ca vei avea ce vedea. Pentru cativa banuti, poti face un tur cu ricsa. Oamenii sunt foarte draguti.

23

Viza, moneda oficiala si fusul orar in Boracay

Va fi nevoie de obtinerea vizei de la Ambasada Republicii Filipine din Bucuresti doar daca intentionezi sa stai mai mult de 21 de zile in acest stat.

In Boracay vei plati in moneda lor nationala, adica Peso filipinez (PHP). Incearca sa schimbi bani la casele de schimb valutar sau la banci pentru a nu primi bani falsi. In 2015 – 2016, cursul de schimb aproximativ a fost 1 RON ≈ 11 PHP. Boracay este cu 5 ore inaintea Romaniei.

Acestea fiind spuse te declar oficial “destul de documentat” pentru o vacanta in Boracay si iti doresc o calatorie superba si o White Beach perfecta, cu apa limpede si fara urma de alge!
29
18 3 1 34

Author

Write A Comment