Ya man, c’mon to Jamaica! Falmouth este al patrulea port pentru vasele de croaziera din Jamaica, alaturi de Ocho Rios, Montego Bay si Port Antonio si a fost construit recent de catre Royal Carribean si Port Authority din Jamaica, pentru a putea permite chiar si celor mai mari nave din lume sa acosteze aici.

Dupa ce in prima zi am stat si ne-am rasfatat sub soare, pe vapor, in a doua zi dimineata ne-am trezit lipiti de tarmul jamaican, gata de debarcare. Aici poti explora fie pe cont propriu, fie prin una dintre excursiile optionale.

2

In fiecare port aveam liber in jur de 6-7 ore. Excursiile optionale erau intotdeauna foarte variate si cu greu te puteai decide asupra uneia. De exemplu, in Jamaica puteai alege intre safari, parc de aventura in natura, cascada Dunn’s River, Ocho Rios, Montego Bay, diverse obiective turistice sau shopping si multe altele. Noi, nesatui de plaja, am ales sa ne bronzam putin si sa ne petrecem timpul liber la Chukka Beach, o plaja oarecum salbatica, unde atmosfera jamaicana plutea in aer.

14 3

Foarte multi jamaicani, vanzatori de chilipiruri, te ademeneau cu zambetul si buna lor dispozitie, sperand sa te scape de cativa dolari.

Cu totii erau sociabili, prietenosi si bine dispusi, chiar exaltati pot spune, insa este de inteles acest lucru, pentru ca majoritatea erau mult prea high.

5

Plaja era frumoasa, insa cam plina de alge si apa tulbure, deoarece fusese furtuna. Aceasta excursie a costat 29 $/persoana si daca vrei sa petreci o zi frumoasa la plaja, atunci merita. Data viitoare probabil vom alege Montego Bay. La debarcarea de pe nava in acest port, toti pasagerii au fost informati ca este interzisa intoarcerea pe vas cu tot felul de „plante medicinale” si alte „verzituri”.

10 6

Dimineata, inainte de a pleca intr-o excursie optionala deja achizitionata, pasagerii merg la sala de teatru si li se aloca niste numere si un ghid. Totul este foarte bine organizat.

Daca totusi nu doresti sa mergi in nicio excursie si nici sa explorezi orasul pe cont propriu, iti recomand sa petreci macar cateva momente in port. Totul este nou, colorat si frumos amenajat si exista multe magazine si un bazar cu diverse suveniruri, inclusiv acele sepci rasta cu plete negre, bijuterii, rom (acesta va fi sigilat cand urci la bord si ti se va inapoia la sfarsitul croazierei) si un magazin cu haine si diverse accesorii ce isi schimba culorile sub lumina soarelui. Ya man, haide sa ne bucuram de viata!

17 18 1 12 11 13 168 4

7 15

Author

Write A Comment