Cozumel este cea mai mare insula mexicana din Marea Caraibilor, avand o lungime de aproximativ 50 km si o latime de 16 km, iar noi am debarcat aici de pe MSC Divina. Cu un an inaintea acestei croaziere, am vizitat Riviera Maya si Cancun, insa o saptamana nu a fost suficienta pentru a bifa toate locurile si atractiile din peninsula Yucatan, asa ca atunci nu am ajuns in Cozumel. Divina noastra cred ca a stiut acest lucru si s-a gandit sa opreasca putin, sa ne bucuram si de frumusetea acestei insule.

2

Bineinteles, excursiile optionale de pe vapor sunt si aici foarte multe si diversificate si poti vizita chiar si Playa Del Carmen si ruinele maiase de la Tulum, daca nu ai mai fost niciodata in Mexic. Insula, nefiind foarte mare, o poti explora si pe cont propriu, inchiriand un scuter sau o masina, fie poti negocia cu un taximetrist. In Cozumel exista trei docuri pentru navele de croaziera (Punta Langosta, International Pier SSA, Puerta Maya) unde pot ajunge pana la 8 vapoare pe zi.

In Ajunul Craciunului am acostat in Punta Langosta Pier, unde accesul pe insula se face printr-un mall si sunt controlate toate bagajele. Accesul cu fructe si alte alimente este interzis. La iesirea din mall taxiurile asteapta aliniate, iar tarifele pentru cursele catre plaje variaza intre 10 -15$, in functie de distanta.

3

Unele dintre cele mai frumoase plaje sunt Nachi Cocom Beach, Paradise Beach si Playa Mia. Noi am ales Paradise Beach si, desi, apa marii era destul de tulbure din cauza unei furtuni recente, am asteptat Craciunul la 30°C, relaxandu-ne pe o plaja frumos amenajata, cu servicii,  facilitati si cocktail-uri extraordinare. A fost intr-adevar un Ajun de Craciun exotic si de neuitat.

1

Pe insula se pot face muuulte alte activitati si sigur vei gasi ceva pe placul tau: snorkeling la Cozumel’s Underwater National Park, plimbari cu kayakul cu fund transparent, explorarea insulei (chiar si cu jeep-ul), vizitarea ruinelor mayase, degustari de tequila, calarie, zip line, inot cu delfinii, ATV prin jungla, descoperirea unei cenote si altele, asa ca iti doresc sa te decizi usor si VIVA LA VIDA!

5 4

Author

Write A Comment